TEACHER’S BOOK
یکی از مؤثرترین ابزار برای معلمین جهت حصول اشراف کامل به موضوع درسی و موفقیت در پیاده سازی آن درس در چهارچوب زمانبندی مناسب استفاده از کتاب راهنمای مدرس است. در این مقاله با ویژگیهای کتب مدرسین آشنا میشویم.
کتاب راهنمای مدرس در یک نگاه
در این کتابها نویسنده تلاش دارد توجه مدرسین را به موضوعات گوناگونی که هدف تحریر دوره بوده معطوف دارد. از جمله اهم مواردی که نویسنده ی دوره سعی در تشریح آنها در کتاب راهنمای معلم دارد میتوان به مواردی نظیر رویکرد آموزشی نویسنده و هدف ایشان از تحریر دوره، اجزای تشکیل دهنده ی کتاب و چگونگی پرداختن به هر یک از آنها، توضیح در رابطه با اجزای تکمیلی موجود در این بسته آموزشی که همراه کتاب می آیند، سطح آموزشی کتاب و سن افراد تحت آموزش و مواردی مشابه در این حوزه اشاره کرد.
رویکرد آموزشی و هدف از تحریر کتاب
در کتاب راهنمای مدرسین، نویسنده تلاش می کند با تشریح هدف آموزشی و همچنین رویکرد مد نظر خود، معلمان دوره را با نگاه آموزشی خود همسو سازد. این مهم دو منفعت دارد . یکی آنکه نویسنده پیام خود را به مخاطبش داده است و دیگر اینکه معلمین کتاب با اشراف کافی بر نقطه نظرات نویسنده ی اصلی و استفاده از راهکارهای پیشنهادی او در تدریس کتاب میتوانند مفید تر و پر بازده تر عمل نمایند.
بطور مثال نویسنده ی سری کتابهای آموزشی Pockets، در کتاب راهنمای مدرس به وضوح مشخص کرده است که رویکرد آموزشی در این سری TPR و NLP هست و در کتاب اول بچه های گروه سنی سه سال فقط کافیست که کلمات را بازگو کنند. در کتاب دوم کم کم کلمات به جمله و در کتاب سوم جملات سنگینتر میشوند.
با این دستمایه از طرف نویسنده، مدرس بر اساس فرهنگ ، اقلیم، و موارد مربوط به بضاعت زبان آموزان خود و با توجه به پیشنهادات نویسنده ی سری، میتواند بهترین عملکرد در تدریس کتاب را از خود بجای گذارد.
حتما بخوانید: دوره تربیت مدرس در کرج
اجزاى تشكيل دهنده ی کتاب و چگونگی پرداختن به هر یک از آنها
نویسنده سری آموزشی بر اساس رویکرد آموزشی مد نظر در تدوین کتاب اقدام به تشریح و تفکیک جزییات آن و ارایه ی پیشنهادات جهت تفهیم بهتر موضوعات برای مدرسین سطح مورد نظر می نماید. بررسی جزییات مربوط به مهارت های گوناگون مورد نظر از قبیل مهارتهای شنیداری،گفتاری، خوانداری و نوشتاری در کنار مهارت های زیر مجموعه مثل شناخت لغات، گرامر و تلفظ، و همچنین ارایه ی راهکارها و تکنیک های کاربردی جهت سهولت در درک مطالب بصورت مجزا از جمله اعم موضوعات مورد بررسی کتاب است.
اجزای تشکیل دهنده بسته آموزشی
نویسنده در کتاب راهنمای مدرسین با این توضیح که این بسته ی آموزشی شامل چه جزییاتی است ، مدرس را از ابزار کمک آموزشی همراه شده با کتاب مطلع میسازد، که البته دانش این امر در مسیر تدریس کتاب کمک شایان توجهی به مدرس کتاب خواهد کرد، معمولا کتاب زبان آموز، کتاب کار، نرم افزار های آموزشی همراه کتاب، پوستر، کتاب راهنمای مدرس و سایت پشتیبان از جمله این موارد هستند.
موارد گوناگون تکمیلی
و در نهایت نویسنده کتاب انواع موارد و ملزومات کمک آموزشی که در هر چه بهتر ارایه شدن کتاب به زبان آموز مؤثر هستند را در کتاب راهنمای مدرسین متمرکز مینماید که از جمله این موارد میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
- پاسخ به سووالات موجود در کتاب
- ارایه ی تمرینات بیشتر در قالب وورک شیت
- چگونگی ارتباط مدرس با اولیای زبان آموز
- و موارد متعدد دیگر
در اینجا شما مدرسین عزیز رو به استفاده از پی دی اف موجود کتابهای آموزشی مدرسه زبان خزائلی دعوت می کنیم.
با امید به این که تلاش ما در جمع آوری این منابع برای شما مثمر ثمر واقع گردد.
پسورد فایلهای فشرده: khazaelischool.com