Loading...

آشنایی با امتحان بین‌المللی IELTS

 


نکات کلی برای آشنایی با امتحان بین المللی IELTS

IELTS مخفف International English Language Testing System است. در حقیقت یعنی سامانه ارزیابی بین‌المللی زبان انگلیسی. در دنیای امروز سهم بازار آزمون بین‌المللی IELTS از مابقی آزمون‌ها در مقایسه، بالاتر است. زمانی سیستم آمریکایی Tofel در دنیا مطرح بود اما امروزه IELTS گوی سبقت را از Tofel و دیگر آزمون‌های بین‌المللی مانند FCE، CPE، CNE و ... ربوده است، زیرا بیشتر سازمان‌ها، ارگان‌ها، دانشگاه‌ها و کشورهای مهاجرپذیر نیازمند مدرک IELTS هستند.

 

شمای کلی

این آزمون شامل چهار قسمت اصلی Listening، Reading، Speaking و Writing است. در این امتحان چهار مهارت اصلی مورد پرسش و ارزیابی قرار می‌گیرد. سه مهارت Listening، Reading، Writing در یک جلسه دو ساعت و نیم برگزار می‌شود و Speaking یک یا دو روز قبل یا بعد از آزمون اصلی برگزار می‌شود و بین 11 تا 14 دقیقه به طول می‌انجامد.

 

مهارت Speaking در آزمون IELTS

در رابطه با آشنایی با امتحان بین المللی IELTS  باید عنوان کرد که آزمون مهارت گفتاری، قسمتی است که شامل مصاحبه رو در رو با یک ممتحن IELTS که توسط مرکز برگزاری امتحان تائید شده است، صورت می‌گیرد. صدای شما در روز جلسه امتحان ضبط می‌شود.
امتحان Speaking سه بخش اصلی دارد.

بخش اول

در حقیقت می‌توان گفت بخشی است که تمام سؤالات پیرامون خود شخص پرسیده می‌شود (Personal Question). سؤالاتی مانند شما که هستید؟ شغلتان چیست؟ علاقه‌مندی هایتان چیست؟ از چه چیزهایی خوشتان می‌آید؟ اهدافتان در آینده چیست؟ اتفاقاتی که در گذشته برایتان اتفاق افتاده است؟ را شامل می‌شود.

بخش اول آزمون گفتاری 4 الی 5 دقیقه به طول می‌انجامد، مانند یک مصاحبه شغلی است و شما باید مهارت خود را در زمینه زبان انگلیسی حول سؤالات عمومی مربوط به خود به نمایش بگذارید، خود را ابراز کنید و بتوانید نفر ممتحن را قانع کنید که می‌توانید خوب صحبت کنید.

بخش دوم 

در قسمت دوم امتحان معمولاً یک کارت به شما می‌دهند که به آن Q Card گفته می‌شود. روی این کارت سؤالی نوشته ‌شده است که چند سؤال زیرمجموعه را در برمی‌گیرد. شما حدود یک دقیقه فرصت دارید که در مورد سؤال فکر کنید، یعنی به این‌که چگونه می‌خواهید به سؤال پاسخ دهید، چگونه باید جواب‌ها را دسته‌بندی کنید تا در مدت زمان 1 الی 2 دقیقه بتوانید به کل سؤالاتی که زیرمجموعه سؤال اصلی است پاسخ دهید.

در حقیقت می‌توان گفت که قسمت دوم استخوان‌بندی اصلی امتحان است و معمولاً 3 دقیقه زمان می‌برد. ما بقی زمان باقی مانده به بخش سوم اختصاص دارد. سؤالی که در این قسمت از شما پرسیده می‌شود، مربوط به سؤال قسمت دوم است. به‌عنوان مثال سؤال قسمت دوم می‌تواند یک سؤال خیلی عمومی مانند بهترین کتابی که تا به حال خوانده‌اید چیست؟ باشد یا در مورد نویسنده‌اش و یا این‌که چه چیزهایی از آن یاد گرفته‌اید؟ باشد.

بخش سوم

در قسمت 3 سؤال ممکن است مربوط به کتاب، نویسنده و یا شاید در مورد انتشارات باشد و یا اینکه در سال‌های آینده ممکن است کتاب به صورت کاغذ وجود نداشته باشد، شاید همه کتاب‌ها الکترونیکی شوند، نظر شما در این رابطه چیست؟

این قسمت حدود 11 دقیقه را به خود اختصاص می‌دهد و ممتحن می‌خواهد نهایت اطلاعات شما را از زبان انگلیسی به صورت عمومی به دست بیاورد. این سؤالات می‌توانند به صورت مشروح و پله پله آن‌قدر سخت و ریز شوند که شما دیگر توان پاسخ‌گویی به این سؤالات را نداشته باشید و یا زمان کافی برای پاسخگویی نداشته باشید.

در پایان به نسبت معیارهایی که برای نمره دادن در نظر گرفته می‌شود و ارزش‌یابی آنچه شما توانسته‌اید از خود و دانش زبان انگلیسی در آزمون مهارت Speaking ارائه دهید، نمره نهایی شما منظور می‌گردد.

موارد مدنظر ممتحن جهت سنجش توانایی شما، نوع ساختاری است که شما در گفتار استفاده می‌کنید، نوع کلمات، هم‌نشینی کلمات با همدیگر، هم‌نشینی فعل، فاعل و مفعول با هم و مباحثی مانند Collocation، Accuracy و Fluency است. انسجام گفتار شما، یعنی اینکه همواره حول محور موضوع اصلی صحبت می‌کنید، نوع پیچیدگی ساختاری که استفاده می‌کنید، توانایی‌تان در استفاده از انواع کلمات ساده و سخت مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. حتی ممکن است استرس و لهجه و ... شما مورد ارزیابی قرار گیرد.

نکته مهم در آزمون Speaking این است که شما باید از لحاظ روانی برنده مصاحبه باشید؛ یعنی شما باید ممتحن خود را مجاب کنید که مهارت استفاده از زبان انگلیسی را در شرایط مختلف دارید. این قضیه بیشتر جنبه روانی دارد و اگر شما از لحاظ روانی برنده باشید، 1 تا 5/1 نمره روی نمره نهایی شما تأثیر می‌گذارد.

پس توصیه من به شما این است که امتحان Speaking را به چشم ارزیابی روان‌شناسی از نظر مصاحبه شونده ببینید و اگر بتوانید از لحاظ روانی جلسه آزمون را برنده شوید، حتماً شما از جمله افرادی خواهید بود که از نمره خوبی برخوردار خواهید شد.

من زبان‌آموزی را در کلاس خود داشته‌ام که از لحاظ گرامری و شناخت لغت در سطح بالایی نبوده و تصور من این بود که این شخص بیشتر از 6 نمره کسب نخواهد کرد؛ اما با چهره کاریزماتیکی که داشت و می‌توانست تأثیرگذار باشد توانست سلیقه ممتحن را به سمت خود جلب کند و جلسه را از لحاظ روانی برنده شود. در کمال تعجب من نتیجه‌ای که از امتحان گرفت نمره 7 برای Speaking بود.

 

ielts

 

 

مهارت Listening در آزمون IELTS

در خصوص آزمون مهارت شنیداری در سفر ، توضیح کلی را خدمتتان عرض می‌کنم. در صورتی که سؤالی داشتید می‌توانید با ما در تماس باشید. امتحان Listening امتحانی است که در قسمت اول امتحان IELTS برگزار می‌شود.
از 30/2 ساعت امتحان کتبی، 30 دقیقه به آزمون Listening تعلق دارد. در این آزمون چهار قسمت وجود دارد که معمولاً قسمت اول آسان‌ترین قسمت است و رفته رفته سخت‌تر خواهد شد.

 

قسمت اول

در قسمت اول معمولاً سؤال به صورت تصویری داده می‌شود. مثلاً فرض بفرمایید یک کارت شناسایی است و در این کارت یکسری اطلاعات فرد که شنیده می‌شود باید توسط نفری که امتحان می‌دهد پر شود. مثلاً اسم شخص، فامیلی، طرز صحیح دیکته فامیلی‌اش، شماره تلفن، اسم خیابان، آدرس محل سکونتش و... اگر کارت مربوط به کارت عضویت باشگاه ورزشی باشد، نوع ورزشی که انتخاب کرده، ساعاتی که مربوط به آن می‌شود و سؤالاتی که مربوط به روزهای هفته می‌شود و ... قسمت اول سؤالات آزمون را به خود اختصاص می‌دهد.
در بخش اول معمولاً، سؤالات بیشتر به صورت تصویری است و آسان‌ترین قسمت را در برمی‌گیرد.

قسمت دوم

در بخش دوم نیز ممکن است سؤال به صورت تصویری باشد ولی به نسبت سؤال‌ها سخت‌تر می‌شود. ممکن است مکالمه بین دو نفر اتفاق بیفتد و حول موضوعی اجتماعی، مثلاً در مورد اتفاقی که در دانشگاه روی داده است باشد یا یک نفر موضوعی را شرح دهد و سؤالات از دسته سؤالات Short answer (سؤال با جواب کوتاه) و یا Gap fill question (پر کردن جای خالی) باشد. ممکن است سؤالات Multiple choice questions (سؤالات چهار جوابی) و از این تیپ سؤالات باشد.

قسمت سوم

در قسمت سوم بحث سنگین‌تر می‌شود. در قسمت سوم دو یا سه نفر ممکن است راجع به موضوعی اجتماعی صحبت کنند. بر این اساس تنوع سؤالات بیشتر خواهد بود. معمولاً تیپ سؤالات قسمت سوم، سؤالات طولانی‌تری است و در بخش چهارم سنگین‌ترین سؤالات را می‌بینیم که معمولاً از تیپ سؤالات True /False، Classification و یا احتمالاً Multiple choice بیشتر خواهد بود.

برای موفقیت در این آزمون باید به دو نکته توجه داشته باشید. اولین نکته مدیریت صحیح زمان و داشتن تمرکز کافی در این 30 دقیقه است. موضوعاتی که ممکن است ذهن را پراکنده کند می‌تواند خیلی مخرب باشد. قبل از روز آزمون باید خود را امتحان کرده باشید، یعنی به این مهارت رسیده باشید که بتوانید تمرکز خود را در کل مدت زمان آزمون حفظ کنید. از طرق مختلف می‌توان این مهارت را کسب کرد؛ مانند دیدن فیلم و گوش کردن به رادیو و برنامه‌هایی که کاملاً انگلیسی هستند.

نکته دوم که خیلی حائز اهمیت است این است که قبل از این‌که Listening را بشنوید ابتدا سؤال را بخوانید. در آزمون شنیداری آیلتس اصطلاحی داریم که به آن 20 ثانیه طلایی می‌گویند و آن ثانیه‌هایی است که قبل از این‌که Listening پخش شود، خود سیستم این اجازه را به شما می‌دهد که فرصت این را داشته باشید که دستورالعمل سؤال، نوع سؤالات و هر آنچه مربوط به صفحه جلوی چشم شما هست را مطالعه کنید تا بتوانید با دانش این‌که سؤال از شما چه می‌پرسد به سؤالات پاسخ دهید.

مهارت Reading در آزمون IELTS

بحث Reading در امتحان IELTS هم مانند Writing قسمتی است که امتحان جنرال IELTS را از امتحان آکادمیک IELTS متمایز می‌کند. در حالت کلی تفاوت بین مهارت خوانداری در جنرال و آکادمیک این است که Reading آکادمیک از لحاظ ساختاری و درک مفاهیم برای دانشجو چالش برانگیز تر است.

در مورد Reading در حالت کلی باید بدانید که این بخش یک ساعت طول می‌کشد. کل این ماژور سه قسمت دارد که هر کدام حدود 20 دقیقه به طول می‌انجامد. یادتان باشد که بخش نخست آزمون ساده‌تر و بخش سوم سخت‌ترین ساختار را دارد. برای هر کدام از این قسمت‌ها یک قانون اصلی وجود دارد، فراموش نکنید شما قرار نیست همه مطالب Reading را بخوانید.

منظور همه پاراگراف‌های موجود در یک Reading است تا بتوانید به سؤال‌های آن پاسخ دهید. فراموش نکنید بهترین راه برای این‌که شما بتوانید زمان را مدیریت کنید این است که اول بدانید سؤال از شما چه خواسته و سپس در درون Reading بتوانید به پاسخ دست پیدا کنید. پس بنابراین خط به خط Reading را خواندن فقط زمان‌بر است. شما ابتدا سؤال را بخوانید و سپس دنبال جوابش بگردید.

 

مهارت Writing در آزمون IELTS

امتحان Writing باز یکی از قسمت‌هایی است که تیپ امتحان جنرال را از آکادمیک متمایز می‌کند. در آزمون جنرال مقوله مهارت نوشتاری به دو قسمت تقسیم می‌شود. یک قسمت 20 دقیقه و یک قسمت 40 دقیقه‌ای دارد؛ یعنی در حقیقت شما دو عدد Writing باید بنویسید. 20 دقیقه اول معمولاً اختصاص پیدا می‌کند به یک نامه با فرمت اصلی Writing. در آزمون جنرال موضوع نوشتن یک نامه است که از زبان یک مستأجر به مالک یا نامه‌ای به بانک و یا دانشجویی در خارج از کشور که با جاهای مختلف مکاتبه دارد، است.
مثلاً فرض بفرمایید نامه از زبان یک دانشجوی مستأجر به مالک است، مثلاً می‌خواهد اجاره‌اش را یک ماه دیرتر پرداخت کند. احتمالاً یک جابجایی ناگهانی برایش اتفاق می‌افتد، یا شرایط مختلفی که در صورت مسئله برای شما مشخص است؛ یعنی در سؤال به شما می‌گوید که نامه‌ای را بنویسید از زبان یک دانشجو به‌عنوان مستأجر برای مالکش و از او موارد زیر را بخواهید. مثلاً من فلان دلیل را دارم که مبلغ اجاره را یک ماه دیرتر به شما پرداخت کنم و شما 20 دقیقه فرصت دارید که نامه را بنویسید.

اولین نکته‌ای که در مورد امتحان Writing باید در نظر داشته باشید این است که شما اول باید همه آن چیزی را که در صورت مسئله مطرح‌شده را بدانید؛ یعنی تمام لغات کلیدی را که در سؤال مطرح‌شده است را باید بشناسید و برای همه آن قسمت‌ها از قبل فکر کرده باشید.

احتمالاً لغت Brain Storming را قبلاً شنیده‌اید؛ یعنی همان طوفان فکری، در ابتدا شما نیاز دارید که فکر کنید به این‌که چه می‌خواهید بنویسید و چطور باید بنویسید و اطلاعات را چطور دسته‌بندی کنید که حداقل در 150 لغت بتوانید به کل مطالبی که در صورت مسئله مطرح‌شده است، پاسخ دهید.

این 150 لغت را می‌توانید به سلیقه خود دسته‌بندی کنید. نکته خاصی ندارد فقط مهم است که بتوانید به تمام سؤال‌های مطرح‌شده پاسخ دهید. نکاتی که در مورد Writing مطرح است شاخصه‌های اصلی است که مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. می‌تواند مربوط شود به نوع لغاتی که استفاده می‌کنید، هم‌نشینی لغات با هم بحث ساختار و گرامر خیلی مهم است و این‌که بتوانید انسجام پیام خود در کل Writing را حفظ کنید، بدون اینکه بخواهید به حاشیه بپردازید، اصل مطلب را بتوانید انتقال دهید.

 

قسمت دوم آزمون Writing جنرال

همان قسمتی که 40 دقیقه را به خود اختصاص می‌دهد و شما باید برای صورت مسئله‌ای که از قبل برای شما تعیین شده است 250 لغت جواب بنویسید. نکته‌ای که خیلی مهم است این است که باید بتوانید این 250 لغت را طوری تقسیم کنید که به تمام مطالبی که در صورت مسئله اشاره شده است پاسخ دهید.

 ضمن این‌که اصلاً در حاشیه نرفته باشید یعنی پیوستگی مطالبی که شما می‌نویسید در امتحان بسیار نکته مهمی است. معمولاً باید بدانید که 4 تا 5 پاراگراف می‌توانید بنویسید. این مطمئن‌ترین حالتی است که برای این 250 لغت می‌توان در نظر گرفت. حتماً می‌دانید که برای نوشتن باید با یک پاراگراف مقدمه شروع کنید و انتهای نامه به یک پاراگراف نتیجه نیاز دارد.

در قسمت بدنه Writing بد نیست که 2 تا 3 پاراگراف داشته باشید. منظور همان قسمت بادی است که هر کدام از این قسمت‌ها برمی‌گردد به توضیح نکته مدنظر شما که در رابطه با موضوع Writing است. با ادله‌ای که می‌آورید احتمالاً مدارکی که وجود دارد، می‌خواهید صحبتی را ثابت کنید که نظر شما چه هست موافق هستید با مخالف. به هر حال طرف مقابل خود (منظور کسی که برگه را تصحیح می‌کند) قانع کنید که نظر شما چه هست و چرا این نظر را دارید.

حتما بخوانید: نوشتار دانشگاهی Academic Writing بخوانید.

سمت اول Writing آکادمیک

در قسمت اول 20 دقیقه فرصت دارید راجع به یک نمودار صحبت کنید. حدود 150 کلمه باید بنویسید و باید بتوانید روندی که در نمودار هست را به صورت یک گزارش توصیف کنید.
با مشاهده نمودار شما باید قسمت‌های مهم‌تر و قسمت‌های کم‌اهمیت‌تر را تشخیص دهید. قسمت‌هایی را که از اهمیت کمتری برخوردار است را می‌توانید خیلی خلاصه و کوتاه به آن‌ها بپردازید. این قسمت حدود 20 دقیقه به طول می‌انجامد و مهم‌ترین چیزی که شما باید مدنظر داشته باشید اصطلاحات خاص توصیف نمودارها در بحث Writing است.

 

 قسمت دوم Writing آکادمیک

 قسمت آخرآشنایی با امتحان بین المللی IELTS، این بخش اصل چیزی است که مهارت خود در Writing را ارائه می‌دهید. شما باید طی 40 دقیقه 250 لغت بنویسید و بتوانید صورت مسئله‌ای که به شما داده‌اند را پوشش دهید. بهترین کاری که شما باید بکنید این است که کلمات کلیدی مربوط به صورت مسئله را شناسایی کنید و با یک طوفان فکری صحیح مطالب کافی را برای خود جمع‌آوری کنید و این دسته اطلاعات را به درستی دسته‌بندی کنید در یک SA یا یک انشا 4 یا 5 پاراگراف آن را پیاده‌سازی کنید.

معمولاً امتحان آکادمیک آیلتس در قسمت Writing تفاوت زیادی با حالت جنرال اش ندارد. مهم این است که شما از ساختارهای بهتر، لغات بهتر و پیچیدگی بیشتری استفاده کنید تا شکل نوشته بیشتر شکل آکادمیک به خودش بگیرد و بتواند با آن نوشته ثابت کنید که شما می‌توانید یک دانشجوی بین‌المللی باشید.

برای اینکه تکنیک‌های لازم را یاد بگیرید بهتر است که نمونه Writing هایی را که بچه‌های دیگر نوشته‌اند، مطالعه کنید و انواع و اقسام ارزش‌یابی را که از این امتحان شده است را بررسی کنید تا بهتر بتوانید به چگونگی امتحان پی ببرید. یادتان باشد در همه امتحان‌های آیلتس مهم‌ترین چیز تمرین است؛ زیرا امتحان آیلتس بر اساس مهارت‌ها تعریف می‌شود و مهارت فقط به‌وسیله تمرین به دست می‌آید. توصیه می‌کنم تا می‌توانید بنویسید تا از این طریق بتوانید نویسنده بهتری در امتحان Writing تسک 2 آیلتس آکادمیک باشید.

 

پسورد فایل پسورد فایلهای فشرده: khazaelischool.com

کتاب:

لیست دانلود:

Complete IELTS 4-5

دانلود(87 مگابایت)

دانلود فایل صوتی(101 مگابایت)

khazaelischool Complete IELTS 5-6.5

دانلود(47 مگابایت)

دانلود فایل صوتی(101 مگابایت)

khazaelischool Complete IELTS 6.5-7.5

دانلود(18 مگابایت)

دانلود فایل صوتی(94 مگابایت)