به عنوان والدین نمیتوانید در مورد سلامت فرزندانتان نگران نباشید. پس طبیعی است که در مورد چیزهایی که پیرامون ویروس کرونا (که از چین شروع شده است) در اخبار میشنوید، نگران باشید.
ما هنوز در حال مطالعه روی این ویروس جدید هستیم. چیزهای زیادی هست که هنوز در مورد چگونگی شیوع این ویروس و این که چقدر خطرناک است و چگونه باید آن را درمان کرد، نمیدانیم. چیزهایی که والدین باید در مورد ویروس کرونا بدانند را در این مقاله برای شما گرداوری و ترجمه کرده ایم.
حتما صفحه آموزش زبان انگلیسی ما را اینجا مطالعه کنید.
مترجم: رؤیا کریمی جنابی
این حقیقت که در مورد این ویروس چیزهای زیادی نمیدانیم آن را ترسناک کرده است؛ اما در مورد این ویروس و ویروسهای مشابه کارهایی هست که میدانیم انجام آنها میتواند به ما کمک کند تا کودکان خود را در امان نگهداریم. تمام توصیههایی که در زیر آمده است در صورتی است که شما و خانواده اتان به تازگی به مکانهایی که مواردی از ویروس کرونا در آنها دیده شده، مسافرت نکرده باشید و یا به نوع دیگری در معرض این ویروس قرار نگرفته باشید. اگر چنین موردی باشد، باید فوراً با پزشک خود صحبت کنید. در حقیقت آنفلوانزا هر سال میلیونها نفر را درگیر میکند و جان هزاران نفر را میگیرد. هر سال پزشکان و سایر مسئولان بهداشت عمومی در مورد روشهایی صحبت میکنند که بتوان با استفاده از آنها، خود و کسانی را که دوست داریم از ابتلا به آنفلوانزا دور نگهداریم. همان موارد احتیاطی را میتوان برای ویروس کرونا هم به کار برد، چون به نظر میرسد هر دوی این بیماریها به روشهای مشابهی شیوع پیدا میکنند:
• اطمینان حاصل کنید که همه دستهای خود را میشورند! برای شستن دستها باید از آب و صابون استفاده کرد و به مدت بیست ثانیه (در حدی که بتوانید شعر الفبا را بخوانید). اگر امکان شستن برایتان وجود ندارد، میتوانید از تمیز کننده دست استفاده کنید و آن را به همه قسمتهای دست بزنید حتی مابین انگشتان. قبل از خوردن غذا یا میان وعده دستهای خود را بشویید. پس از رفتن به مکانهای عمومی و بعد از قرار گرفتن در کنار کسی که ممکن است بیمار باشد هم همینطور.
• کودک را به داشتن عادتهای سالم تشویق کنید، مثل داشتن رژیم سالم، ورزش و خواب کافی. اینها باعث میشود که سیستم ایمنی بدن کودک شما تقویت شود.
• اطمینان حاصل کنید که کودکتان واکسن آنفلوانزا را زده باشد. آنفلوانزا میتواند خیلی خطرناک باشد.
• به کودکان خود یاد دهید که دهان، چشمها و بینی خود را با دست خود لمس نکنند مگر آنکه دستهایشان را شسته باشند. اعتراف میکنم که گفتن این مسئله خیلی راحتتر از عمل به آن است. یک بازی از آن درست کنید و به آنها یاد دهید که بهجای دست با زانوی خود این قسمتها را بخارانند. از آنها بخواهید که برای پاک کردن دهان و بینی خود از دستمال کاغذی استفاده کنند و سپس آن را فوراً دور بیندازند.
• یکی از چیزهایی که والدین باید در مورد ویروس کرونا بدانند و به کودکان آموزش دهند این است که مراقب باشند دستشان را در مکانهای عمومی به هر جایی نزنند. دستهای کوچک آنها همه جا را لمس میکند پس باید خلاقیت داشته باشید و برای آنها چیزهایی بیاورید که در دست بگیرند تا دست خود را به هر جایی نمالند. میتوانید به آنها دستکش بدهید (در هر صورت در هوای سرد که باید دستکش بپوشند، دستکش اضافه همراه داشته باشید و پس از برگشتن به خانه آنها را بشویید). داشتن دستمال مرطوب هم فکر خوبی است برای پاک کردن صندلیها، میزها و چیزهای دیگری که در مکانهای عمومی میخواهید از آنها استفاده کنید.
آیا دور بودن از بیماران به معنای ماندن در خانه است؟
علاوه بر مواردی که در بالا ذکر شد:
• از افراد بیمار تا اندازهای که مقدور است دور باشید. مگر این که توصیه بهداشتی بخصوصی در این مورد در مکانی که زندگی میکنید یا میخواهید مسافرت کنید، ارائه شده باشد. نهایتاً امکان ندارد که بتوانیم از کسانی که دارای میکروبهایی هستند که ممکن است شیوع پیدا کنند، دور بمانیم؛ مانند هر ویروس دیگری، ممکن است افرادی پیش از آنکه علائم بیماری را داشته باشند، ناقل ویروس کرونا باشند. فقط مراقب نشانههای بیماری در افرادی که اطراف شما هستند باشید، علائمی مثل سرفه و عطسه. در مکانهای عمومی از افراد دیگر فاصله بگیرید (تا آنجا که امکان دارد).
• اگر قرار است مهمان به خانه شما بیاید این حق را دارید (در واقع مسئولید) که بگوئید در صورت بیمار بودن به منزل شما نیایند. ماده تمیز کننده جلوی در منزل داشته باشید و از مهمانان بخواهید که به هنگام ورود از آن استفاده کنند.
• اگر کسی در خانواده شما تب دارد و یا سرفه میکند باید در خانه بماند. ممکن است این شانس را داشته باشید که کرونا نباشد اما هر چه باشد احتمال دارد واگیردار باشد. نه تنها ماندن در خانه و استراحت کردن بهترین راه برای خوب شدن است بلکه حتماً نمیخواهید دیگران را با سرفه کردن فرزندتان در صورت فرزند آنها به وحشت بیندازید.
توصیه برای وقتی که فرزند شما تب یا سرفه دارد
اگر فرزند شما سرفه میکند یا تب دارد، این کارها را باید انجام دهید:
• به دکتر خود زنگ بزنید و از او بخواهید توصیههای خود را به شما بکند.
• اگر دکترتان احساس کند که نیازی به معاینه فرزندتان نیست، میتوانید حال او را با کارهای زیر بهتر کنید:
- مطمئن باشید که آب بدنش کم نباشد. مطمئن شوید که به اندازه لازم آب مینوشد. بستنی یخی روش خوبی است برای گرفتن مایعات و گلو درد را آرام میکند.
- میتوانید برای تب از استامینوفن و ایبوبروفن استفاده کنید. مقدار مصرف صحیح را برای کودک خود از مطب دکترتان سوال کنید.
- میتوانید از یک مرطوب کننده برای کمک به احتقاق استفاده کنید.
- مصرف داروهای سرماخوردگی بدون نسخه برای کودکان زیر شش سال را محدود کنید. این داروها زیاد فایده ندارند (حتی برای کودکان بالای شش سال) و ممکن است اثرات جانبی داشته باشند. در کودکان بالای یک سال، عسل سرفه را تسکین میدهد. برای بینی گرفته هم از قطره آب نمک استفاده کنید.
- از میزان استراحت آنها اطمینان حاصل کنید. چسبیدن به تلویزیون یا سایر وسایل مشابه در تمام روز، ایدهی خوبی نیست.
مراقب علائم هشدار دهنده باشید و در صورت بروز به پزشک مراجعه کنید:
• هر نوع مشکل در تنفس (تنفس سریع یا سخت، احساس تنگی نفس در گلو و ناحیه دندهها، رنگ پریدگی و کبودی).
• سرفه شدیدی که قطع نمیشود.
• تب شدیدی که با استامینوفن و ایبوبروفن قطع نمیشود.
• خواب آلودگی غیرمعمول.
• درد و تحریک پذیری که تسکین نمییابد.
• خودداری از خوردن مایعات، یا هر نشانهای از دهیدراته شدن (خشکی دهان، نداشتن اشک به هنگام گریه کردن، حداقل شش ساعت یک بار ادرار نکردن).
همچنین باید به دانههای غیرمعمول روی پوست، اسهال و استفراغ یا هر چیز دیگری که توجه شما را جلب کرده است، دقت داشته باشید. در طول سالها فهمیدهام که والدین خودشان دارای حسی هستند که وقتی چیزی در کودک آنها اشکال داشته باشد، متوجه میشوند. دوباره میگویم: وحشت نکنید. اطلاعات غلط زیادی در حال انتشار است. برای به روز بودن، منابع قابل اعتماد را چک کنید و اطلاعات خود را از چیزهایی که والدین باید در مورد ویروس کرونا بدانند به روز کنید و راهکارهای گفته شده را دنبال کنید. اگر سؤالی داشتید به پزشک خودتان زنگ بزنید.