
آشنایی اجمالی با محیط کلاس
بعد از ورود به کلاس آنلاین، محیط کلاس در Adobe Connect را مشاهده مینمایید.
محیط کلاس شامل بخشهای زیر میباشد:
1- شرکت کنندگان Attendees
2- نوار ابزار
3- یادداشتها Notes
4- گفتگوی متنی Chat
5- فایلها Files
6- اشتراك گذاریها Share
كه به ترتیب به توضیح بخشهای این كلاس میپردازیم و در انتها مابقی تنظیمات توضیح داده خواهد شد.

پنجره شركت كنندگان Attendees
شامل لیست شركت كنندگان كه تعداد افراد حاضر در كلاس و اسامی آنان را نشان میدهد.
شامل سه گروه كاربری میباشد:
- Hosts مدیران: كارشناسان، ناظران و اساتید
مدیریت كامل كلاس اعم از شروع و پایان کلاسها، صدور اجازه دسترسی به صوت به كاربران، اخراج كاربران و ... از دسترسیهای كاربران مدیر میباشد و تنها مدیر كلاس میتواند وضعیت حاضرین كلاس را عوض نمایید و كاربری از یك گروه به گروه دیگر منتقل نماید.
- Presenters ارائهدهندگان: اساتید و استادیارها
كنترل كلاس اعم از مدیریت فایلها، محیط اشتراك گذاری، صوت از دسترسیهای كاربران ارائه دهنده میباشد.
- Participants شركت كنندگان: دانش پژوهان و كاربران مهمان
حضور در كلاس، گفتگوی متنی بهصورت عمومی و خصوصی Chat، دانلود فایل، مشاهده محیط اشتراك گذاری، شنیدن صوت كلاس، شركت در نظرسنجی و در صورت اجازه مدیر كلاس گفتگوی صوتی از دسترسیهای كاربران این بخش میباشد.

نوار ابزار
در محیط کلاس در Adobe Connect در بخش نوار ابزار امكانات زیر موجود میباشد:
• (صوت از طریق میكروفون): جهت صحبت كردن در كلاس.
• تصویر وب (كم): جهت اشتراك گذاری تصویر خود در كلاس.
• اجازه گرفتن برای: چنانچه كاربران، میخواهند از میكروفون برای مطالب بیان استفاده نمایند.

از طریق منوی Meeting در نوار ابزار نیز تنظیمات بیشتری نیز وجود دارد.
اشتراك گذاری صوت
شركت كننده از طریق منو وضعیت با كمك گزینه میتواند از استاد تقاضای صحبت كند. استاد و سایر حاضران در كلاس با دیدن علامت كنار نام متوجه درخواست وی میشوند. مدیر ممكن است درخواست وی را بپذیرد و امكان صحبت برای او را فعال كند در این حالت در نوار ابزار گزینه برای وی فعال میگردد تا بتواند تنظیمات لازم جهت اشتراك صدا و میكروفون خود را در كلاس انجام دهد. پس از تائید مدیر میكروفون شركت كننده وصل میشود و با تصمیم استاد میكروفون وی قطع خواهد شد.

تذكر :
برای جلوگیری از قطع وصل و شدن صدایا اكو شدن صدا، پس از پایان صحبت خود مجدد روی این آیكون كلیك نمایید تا صدای میكروفون شما در حین صحبت بقیه كاربران پخش نگردد.
در صورتی استاد و یا كاربری در كلاس آنلاین از گفتگوی صوتی استفاده نماید. آیكون میكروفون بهصورت چشمکزن در جلوی نام كاربری نمایش داده خواهد شد.
تست صوت (4 گام):
جهت تست اتصال صوت از گزینه meeting در نوار ابزار گزینهی Audio Setup Wizard را بزنید و در پنجره بازشده بر روی next كلیك نمایید.

گام اول (تست پخش صوت) :
در پنجره باز شده بر روی Play Sound كلیك نمایید، از سمت سامانه بهصورت آزمایشی صوتی برای شما پخش میگردد و در ادامه بر روی Next كلیك نمایید.

گام دوم (انتخاب میكروفون) :
در این مرحله میكروفون خود را انتخاب نمایید و سپس بر روی next كلیك نمایید.

سوم گام (ضبط و پخش صوت) :
در این مرحله بر روی Record كلیك نمایید و صدای خود را جهت تست ضبط نموده، در انتها صدای خود را با كلیك بر روی Recording Play، سامانه صدای خود شما را پخش خواهد نمود.

گام آخر (تست سكوت) :
با كلیك بر روی Test Silence تمامی صوتهایی كه در محیط كلاس در حال پخش میباشد قطع میگردد.


نكات:
- در صورتی كه مرحله دوم صوتی را نشنیدید، اسپیكر خود را با پخش فایل صوتی از داخل رایانه بررسی نمایید و در صورتی كه اتصالات شما از داخل رایانه بررسی گردید و بدون مشكل بود، بهطور كامل مرورگر خود را بسته و آخرین نسخه نرمافزارهای مورد نیاز را نصب نمایید و دوباره وارد سامانه شوید.
- در صورتی كه در مرحله چهارم صوت شما ضبط و یا پخش نشد، اتصالات خود را بررسی نمایید و از برنامههای داخلی ویندوز میكروفون خود را تست نمایید.
تغییر وضعیت در کلاس
در معرفی امكانات نوار ابزار این بخش تحت عنوان اجازه گرفتن و نمایش وضعیت بیان شد.
در این بخش چندین گزینه وجود دارد كه در واقع تغییری در وضعیت فرد حاضر در كلاس ایجاد میکند.

شركت میتوانند كنندگان با انتخاب گزینه Raise Hand از مدیر درخواست صحبت در محیط کلاس در Adobe Connect را داشته باشند. مدیر در صورت تمایل میتواند درخواست وی را قبول كند در این حالت امكان صحبت كردن برای درخواست دهنده فعال میشود و وی در صورت داشتن امكانات میتواند از این ویژگی بهره گیرد.
نكته: حتی اگر دانشجو درخواست ندهد نیز باز هم مدیر امكان فعال كردن میكروفون برای شركت کنندگان در كلاس را دارد. از این ویژگی میتواند در پرسش در كلاس بهره برد.
همچنین استاد ممكن است در كلاس بخواهد یك نظرسنجی داشته باشد كه در این نظرسنجی بتواند بسیار سریع نظر شركت كنندگان را مبنی بر موافقت یا مخالفت بداند وی میتواند این سوال را با صحبت كردن یا چت مطرح كند و دانشجویان موافقت یا مخالفت یا ممتنع بودن خود را با انتخاب وضعیت Agree یا Disagree یا away step اعلام كنند كلیه افراد (مدیر، ارائه دهنده و شركت كننده) همگی میتوانند نظر خود را از طریق این منو ثبت نمایند. نتیجه نظر تمام افراد در بخش نمایش وضعیت view status Attended به كلیه كاربران و حاضران در کلاس نمایش داده میشود.
نكته: تفاوت این امكان با نظرسنجی كه در ادامه بیان خواهد شد در سرعت پاسخگویی و اعلام نتایج و همچنین نمایش نظرات به تمامی كاربران است.

ممكن است در منو چت دانشجویان دائم در حال بحث و درج متن باشند و دانشجویی تقاضا تسریع در امر آموزش یا كندتر شدن روال آموزش را داشته باشند در این حالت درخواست خود را بسیار سریع با انتخاب وضعیت SpeedUp و SlowDown اعلام میکنند زیرا ممكن است تقاضای وی در پنجره چت پیامهای میان كاربران گم شود و مدیر نتواند آن را مشاهده كند. نمایش این درخواست وضعیت و دانشجو در بخش نمایش حاضران كنار نام دانشجو به كلیه كاربران نمایش داده میشود.
از دو وضعیت Laughter و Applause نیز در مواقع نیاز افراد حاضر در كلاس میتوانند بهره گیرند.
جهت پاك كردن و خروج از وضعیت گزینه Clear Status تدارك دیده شده است.
پنجره یادداشتها Notes
در این پنجره به استاد و یا كارشناسان اجازه میدهد مطالبی را جهت اطلاع رسانی به كاربران ثبت نمایند، كاربران فقط دسترسی به نمایش این پنجره را دارند. در این پنجره میتواند مطالب را از نظر رنگ و سایز و نوع قلم متفاوت درج نموده و كاربران تنها مشاهدهگر یادداشتهای درج شده هستند.

پنجره گفتگوی متنی Chat
این پنجره جهت گفتگو متنی بهصورت عمومی و خصوصی بین كاربران اعم از مدیران، اساتید و كاربران میباشد. جهت استفاده از این امكان اشارهگر موس را بر روی كادر مشخصشده قرار داده كلیك كنید، سپس متن دلخواه خود را تایپ و دكمه Enter را بزنید.

جهت استفاده از چت خصوصی روی نام كاربر مورد نظر رفته و درخواست چت خصوصی دهید .(مانند شكل)

جهت بازگرداندن به حالت گفتگوی متنی عمومی در پنجره گفتگوی متنی بر روی سربرگ Everyone كلیك شود.

پنجره فایلها Files
گاهی علاوه بر اشتراك مطالب كه تنها مطالب را به كاربر نمایش میدهد و امكان دانلود ندارد نیاز است تا فایلی را جهت دانلود كاربران در اختیار آنها قرار دهیم. پنجره فایل این امكان را فراهم مینماید. حاضران نیز میتوانند فایلهای آپلود شده را ببینند و موارد را بهصورت دانلود انتخابی كنند یا و از منو کنار کلیه موارد را یكجا دانلود نماید.

پنجره اشتراك گذاری Share:
استاد و یا مدیر كلاس مطالب میتواند مورد نیاز در كلاس را برای شركت كنندگان به اشتراك بگذارد و كلیه شركت كنندگان تنها میتوانند فایلها اشتراك شده را مشاهده نمایند. این موارد اشتراك شده میتواند مستندات یا صفحه یا و نمایش تخته سفید باشد اشتراك صفحه نمایش معمولاً جهت نمایش نرم افزار و ... به كار میرود. مستندات میتواند جزوه و ... و باشد تخته سفید جهت درج متن روی تخته و سیستم آموزش سنتی در نظر گرفته شده است.

در تمامی موارد گفته شده شركت كننده دخالتی ندارد و صرفاً اطلاعات اشتراكی را مشاهده میکند.
پنجره پرسش و پاسخ
مدیریت كلیه پرسشهای حاضران از طریق پنجره چت بسیار سخت است. امكان خطای انسانی و بیپاسخ ماندن برخی سؤالها در این حالت بسیار زیاد است به این جهت در چنین مواردی استفاده از پنجره پرسش و پاسخ توصیه میگردد. كلیه شركت میتوانند كنندگان پرسش درج نمایند. مدیران و ارائهدهندگان كلاس این پرسشها را مشاهده میکنند و میتوانند پاسخ را به صورتی عمومی بیان كنند یا پاسخ خصوصی برای پرسشگر درج نمایند.
همچنین مدیران و ارائهدهندگان میتوانند پرسش خاصی را به مدیر یا ارائه دهندهای دیگر ارجاع دهند. در این حالت سایر مدیران و ارائهدهندگان امكان درج پاسخ برای پرسش را نخواهند داشت.
پنجره درج پرسش بهصورت زیر است:

شركت كننده پاسخ سؤالهای خود را بهصورت زیر ملاحظه میکند.

موارد با رنگ قرمز پاسخهای خصوصی به سالها را نشان میدهد.
سایر دانشجویان پس از ثبت پاسخ از سوی مدیر میتوانند سوال و جواب مطرح شده را در لیست خود ببینند پس اگر سؤالی پاسخ داده نشده باشد در لیست سؤالات سایر دانشجویان نمایش داده نخواهد شد و پس از پاسخ به سوال است كه آن سوال و جواب به سایرین نمایش داده میشود.
پنجره پیوند وب
در این بخش مدیر میتواند آدرس سایتهای مد نظر را بهصورت جدا از چت در اختیار حاضران قرار دهد.

در واقع مدیر لینکهای مد نظر را درج میکند حاضران كلاس این لیست را مشاهده نموده میتوانند و این لینکها مشاهده و پیمایش نمایند.
امیدواریم توضیحات ما در خصوص محیط کلاس در Adobe Connect پاسخگوی سوالات شما باشد.